nedjelja, 17. srpnja 2011.

NOVI - STARI TRENER HMRK"ZRINJSKI" ZORAN DOKIĆ

U pripreme koje su zakazane za 25. srpnja rukometaše povratnika u Premier ligu, Zrinjskog, povest će novi – stari trener Zoran Dokić.
Poslije sezone na klupi dobojske Sloge, Dokić je dogovorio novu suradnju s Plemićima i vodit će klub ponovno nakon 2007. godine kada je posljednji put sjedio na klupi momčadi.
- Kada sam zaključio da plan kakav žele provesti u Zrinjskom odgovara i mojoj rukometnoj viziji te da će u klubu nastojati kontinuirano stvarati što bolje uvjete za rad ekipe, dogovorili smo se o novoj suradnji, kaže Zoran Dokić. Kao trener je u Mostaru radio tri sezone, dvije je proveo na klupi Zrinjskog, jednu kao šef struke Katarine.
- Dolazim u grad gdje sam imao ugodan boravak i stekao dosta prijatelja pa iznova ukazano povjerenje doživljavam kao veliko priznanje. Čast mi je što ću ponovno raditi u Mostaru. Očito su u Zrinjskom prepoznali da mogu dati doprinos realiziranju ideja i zamisli klupskih čelnika.
Momčad će se okupiti kroz desetak dana i započeti spremanje za novu sezonu.
- Plan rada je jednostavan. Na startu ćemo trenirati u Mostaru, a zatim od 1. kolovoza na Kupresu. Potom će uslijediti onaj prednatjecateljski dio priprema i odigravanje utakmica.
Jasno je kako će Zrinjski ući s primarnim ciljem osigurati ostanak, što će iduće sezone, s obzirom na promijenjeni sustav natjecanja i činjenicu kako će tri najbolje momčadi nastupati u SEHA Ligi, biti i lakše ostvariti.
- O ciljevima ćemo moći govoriti nakon što se formira momčad, procijeni njezina kvaliteta, a zatim Upravni odbor odredi ambicije. Moji osobni ciljevi se nikad ne mijenjaju i uvijek su – vrhunski rezultati.
Zasad je klub u svoje redove doveo samo na posudbu Mirka Hercega, sve drugo je još uvijek neizvjesno.
- Nezahvalno je trenutačno govoriti o tome tko će stići u Zrinjski, a angažmane treba realizirati u okviru postojećih mogućnosti. Često se događa da ljudi previše obećavaju, a zatim to padne u vodu. Tako nešto ne smijemo dopustiti. Moramo ostvariti dogovore koje ćemo na kraju i ispoštovati, rekao je Zoran Dokić.

Više prostora za mlade igrače


S obzirom na sve okolnosti u ovom trenutku nije moguće odrediti kvalitetu momčadi kojom će Dokić raspolagati, pogotovo odnos snaga u Ligi.
- Siguran sam samo da ću sve uraditi kako bismo se maksimalno pripremili za prvenstvo. Liga će biti sasvim drukčija nego prethodnih godina, a vjerojatno će pružati više prostora da se naglasak da razvoju mladih igrača. Ipak, ni jedan trener neće pristati samo na to, moji ciljevi su i vrhunski rezultati te stvaranje tima koji će igrati moderan rukomet, izjavio je Dokić.

Nema komentara:

Objavi komentar